only seventeen

just nu befinner jag mig i min soffa. jag lyssnar på filip&fredriks sommarpratarprogram från 2007, det är awesome. jag fnissar ständigt åt minnen från igårkväll. vi i girls unit och elinor utgick från ylvas lägenhet med heinekken och pripps 3.5, väldigt tjejigt och mysigt med glitter-eye liner och "jag har aldrig". efter lite om och men sitter vi iaf på bussen till främby. vi var fruktansvärt kissnödiga när vi klev av och stog i radhusområdet och skrek och skrattade hysteriskt i väntan på tom som skulle leda vägen till la fiesta. väl där var vi dom enda tjejerna, iaf ett tag. nästan alla drar på krogen efter ett ganska kort tag och vi småttingar dansar vidare. plötsligt befinner vi oss i en bil påväg mot stan. ännu mer plötsligt, i folkölsdimman, hoppar vi smidigt och snyggt över staketet till o leary's och står där på dansgolvet, otroligt exalterade och glada. glädjen blev ganska kort när vakterna hittade våra jackor som vi i stundens hetta hade slängt i en buske. det stänger, alla går utom vi som får stå kvar ensamma med personalen och vänta på polisen. det slutar iallafall med att poliserna säger "jaja, dom är ju snart 18. stick härifrån nu".
sweet, sweet youth

idag ska jag och pappa åka till stockholm på en liten spontan tripp till diverse släktingar. det ska bli mys. hm.. jag måste nog göra min kulturhistoriauppgift i bilen. puss

this evening is just made for us

tilde min tilde fyller 18 idag! hon är verkligen bland det bästa jag vet. det ska firas med förhoppningsvis något annat än dansken (vi älskar dig dansken, men det är trevligt med omväxling ibland..) och massa fina människor. sen ska ju dom dumma 18åringarna tilde och elinor på krogen men jag och ylva, still seventeen, ska ha vår livs partykväll ändå. så det så.

jag tycker synd om er som inte har förstått hur bra moneybrother faktiskt är. bland det bästa 2008 var ju moneybrotherkonserten med elinor. jag är så sjukt glad att vi gick dit! blir fortfarande helt nipprig i kroppen när jag tänker på det. muy bien gracias y tú.


makes no sense

jag fick 500 kr av min mamma att köpa en ny sport-bh och nya strumpbyxor för. hon betala sånt jag verkligen behöver, resten får jag köpa själv. jag behövde verkligen den här tröjan från gina.



är så himla peppad inför imorgon när jag ska vara i skolan från kl 08 på morgonen till typ 21 på kvällen. superduper. igår var det tisdag, vilket betyder House med klara. det finns verkligen ingen jag kan garva med på samma sätt som med klara. älskar att vår humor finns kvar sen vi var i gottegris-åldern. hahha bara det är hur kul som helst. iallafall så har jag och elinor börjat vårt hittils svåraste mission nämligen spanska steg 4, 6 timmar i veckan. muy bien gracias y tú.

mirror, mirror made no reply

ääää jag kan inte tänka klart på nåt sätt. allt är luddigt i mitt huvud. jag kan säga tusen tusen tusen gånger om dagen att jag ska ta tag i saker och steppa upp i livet med skola och godis och träning och städning och allt som finns men det går inte. det enda jag vill är att ligga i min säng och sova eller titta på prison break (som jag förövrigt är totalt fast vid igen, finns inget i världen som kan få mig att fastna som pb). ibland är jag lite sugen på att va full också.

har kommit på att jag har svårt att släppa taget. jag hatar när man själv inte kan få ut det ur hjärnan och nån annan inte bryr sig alls. jag orkar inte


stupid stupid you

dansa i elinors kök till breakfast in berlin och baka pizza med massa underbara männsikor sitter inte fel en fredagkväll. elinor valde oss före krogen. grattis och puss.

på mornarna snoozar jag alltid för länge. den lilla tid jag har går inte till att äta frukost utan till att stå framför min garderob och stirra och föröska urskilja något i röran av ovikta kläder. jag byter alltid kläder 200 gånger och provar olika kombinationer likt någon som faktiskt bryr sig om mode. det slutar alltid med att jag tar på mig toms grå/lila mysisar eller gömmer mig bakom min gråa hood från h&m:s herravdelning. och så måste jag springa till bussen.
- ebba, har du mjukisdag idag eller? trött?
- håll käften alla dagar är mjukisdagar och jag är alltid trött.

och nej jag har inte mens.

we can reach it from our bed

ibland önskar man att man var tillbaka i den åldern när det var roligt att plocka saker från ett ställe och ge till någon alternativt lägga på ett annat ställe. vi har ju numera två mindre människor i vårt hus och den med förmågan att gå gav mig precis två tomma tampongpaket, en använd tops och ett gratispaket tvål man fått med i Glamour som hon plockade ur min papperskorg. tack.

har precis återupptäckt window in the skies av U2

the sky over our heads
we can reach it from our bed
if you let me in your heart
and out of my head


lite

jag använde ordet "lite" i typ varje mening i inlägget alldeles nyss. bara så ni vet att jag observerat det.


lite

another candle on your birthday cake

nej jag fyller inte 18 nu men det är inte så jävla långt kvar.

en fin helg är slut. görschenmiddag för klara som fyllt 18 (gratzz!) och lite halvparty igår med dansken och tilde. har kört lite bil idag med papa och börjar inse att det kanske är min grej ändå. har också sjungit lite vackert med klas. sitter  nu vid min laptop (ja jag är mkt stolt över den) och pluggar lite för en gångs skull, tog en liten break nu bara för att blogga...och gå in på fejjan...ehm.

big news!
gränsis ska vara pausunderhållning på melodifestivalen i leksand 21 feb!! den som missar det ska ej mer få skåda dagens ljus!

big news 2!
jag har hela säsong 4 av prison break med svensk text så nu har jag ingen anledning att vara ledsen eller sur för nåt och jag kommer inte sova nånting de närmsta nätterna.

jag älskar min laptop. jag älskar prison break.
jag älskar klaras choklad-fondue.

face in the mud

gränsiskonserten blev oerhört lyckad! ajde!
efterefterfesten spenderades hos thomas där jag sov i en fotölj när resten kastade chokladägg på mig. sen lekte vi sanning eller konsekvens till kl 5 på morgonen. det är en lördag!

idag vill jag slå sönder något. fast helst vill jag äta all chokladkaka som är kvar från igår och sen sova sova sova.
jag hatar mens.


bara minnet av ögonblicket

vem kunde ana att jag i dagsläget skulle ställa mig på ett par skidor och skida runt i spåren uppe vid stångtjärn? det var en syn vill jag påstå! haha tekniken var inte på topp till en början, man känner sig alltid lite ringrostig såhär i början av säsongen, men på slutet var det som om jag var född i pjäxor med stavarna i hand!

typ

jullovet är på sluttampen och det blev väl inte riktigt sådär superduper som jag föreställt mig, men det har varit väldigt trevligt iaf. mycket mys och film (lite för mkt chips och godis också för att det ska va okej). nu stundar gränsis-jubileum i helgen och det kommer nog bli great.

jag andas
ett ögonblick med dig och jag förvandlas
varför är jag så svag
för dina andetag

I'll know what that means

nyår 08/09 blev en lyckad tillställnig. tjejmiddag går alltid hem, sen party hos rickard som var roligt och trevligt på alla sätt. hej ett nytt år. som vanligt säger man att det ska bli det bästa nånsin. man kan ju hoppas.
igår hade vi sagan om ringen-maraton hos tom. det plockade fram nördarna hos vissa och tom plockade fram pungen as usuall. sista filmen hackade precis när frodo och sam kör sin parad-scen, ni vet "I can't carry the ring but I can carry you" och vi missade hela slänga-ringen-i-lavan-scenen. mkt bra. jag befann mig iaf inte i min säng förrän kl 06.00 på morgonen så nu känner  jag mig inte superduper direkt.

nåt lite jobbigt ligger och gnager. fan